torsdag 26 juli 2018

Sommartur för nybörjare och andra

5/8 Ivösjön, lätt endagstur











Beskrivning: En tur i Skånes största insjö. Två alternativ finns, antingen sjösättning i Ivösjöns nordvästra hörn, Furestad. Paddling mellan fastlandet och Ivön, med fikapaus och bad på Ivöns södra del. Alternativ två innebär sjösättning i Ivösjöns nordöstra hörn, Axeltorp, och paddling i övärlden i nordöstra Ivösjön.



Svårighetsgrad: Turen klassas som lätt - dvs. att du skall kunna paddla 10 km, motsvarande två varv i kanalen. Nybörjare är mycket välkomna!
Avfärd: söndag Samling på klubben kl. 08:00 för att surra kajaker.
Hemkomst: mellan 18 och 20.

OBS: Ta med egna spännband till att surra fast Kajaken med (min. 2,5 meter långa, finns på Claes Ohlsson att köpa (artikel nr:35-1283)
Tips: Ta med fika och lunch. Glöm inte dricksvatten. Packa ner ett extra ombyte och en regnjacka. Vid soligt väder glöm inte solglasögon, keps/solhatt och solskyddskräm
Anmälan: via MKK:s Facebooksida senast 1 augusti, sedan direkt till turledare
OBS: Boka klubbkajak genom att skriva upp motsvarande nummer i tabellen nedan.  Havskajakerna i förråd två och de mer stabila kajakerna i förråd tre rekommenderas

Läs även: FÖRESKRIFTER KLUBBTURER att tänka på vid turer, kvalificering lätt/medel/svår nivå, säkerhet och krav på utrustning.


Inga kommentarer: