måndag 5 oktober 2015

Välkommen på Långfärdsmöte/syjunta tisdag 13 oktober kl 18

På förra långfärdsmötet bestämde vi att detta möte skulle bli ett aktivitetsmöte där vi går igenom klubbens (främst för havskajak) flytvästar/kapell och inventerar/lagar/tänker till vad vi ska köpa nytt. Dels kan man hålla på med egna projekt och få hjälp/ sällskap i projektandet. Vi kommer att återkomma till denna aktivitet i vinter eftersom min erfarenhet är iallafall att mina projekt behöver några tillfällen på sig att bli klara, men höstmörkret och kylan kommer när som helst så det är bara att börja pyssla.

Ta gärna med dig tex:
-skaparkraft
-ordningsinne
-symaskin
-nål och tråd
-lämpligt tyg, plast eller vad som kan behövas
-silvertejp
-dator (leta inköp)

Ex på projekt:
-hjälpa till med klubbens material (huvudsyftet)
-sy poogies
-sy paddelfodral (tips sk picknick-filt), eller sticka en paddelstrumpa..
-sy fast märken på flytväst
-säkerhetsdetaljer, diverse reflexmaterial tex tejpa paddel
-diskutera huruvida det är lönt att lappa hålen i icebreaker/ullmaxet
-limma ihop torrdräkt eller vad man nu gör när det blir hål i dom
- tälja sig en eskimåpaddel (vi ska ju inte vara såna utan att träslöjden är också välkommen)
-......

Tidsmässigt tänkte jag att vi kan dra igång vid 18-tiden för att samordna, börja tidigare eller senare om du vill göra ett visst projekt. Kom gärna förbi annars också och bli inte förskräckt om du inte lyckats skissa på något projekt, mötena är alltid öppna för alla och som ny medlem passa på att ta upp något du undrar, som "gammal medlem" passa på att ta upp något du vill diskutera. Det är väl grejen med syjunta att man kan diskutera saker samtidigt..

Aktuellt i sektionen/klubben och diskussioner från förra långfärdsmötet:
-introgruppen behöver ny ledare och diskussion om introkursernas framtid, hur många, vem kan leda, ev hjälp från övriga sektioner, syfte med introkurs
-hur får vi nya aktiva medlemmar till klubben?
-kanotplatser, kajakförråd, alla kajaker och materiel måste märkas, vad gör vi med "okända kanoter", ska kanotplats vara avgiftsbelagd?frågan skickas till styrelsen att ta tag i och reda ut.
-bokning av bassängträning, säkerhetsgruppen återkommer så fort vi har fått datum bekräftade.
-valberedningen letar efter kandidater för nästa år, vi behöver redan nu engagera en ny materialförvaltare eftersom nuvarande avsäger sig sitt uppdrag i förtid. Till nästa år ska även väljas ny ordförande.

/Jenny L
Inga kommentarer: