fredag 10 juli 2015

Tillfällen för att hämta ut tag till klubbhuset under Juli månad

Äntligen är det sommar och man kan paddla bara för att det är svalkande! Värmen väcker även gamla paddlare till liv som tills nu fått annat i vägen och på något sätt glömt bort detta trevliga med paddling. Tex en paddlare jag mötte häromkvällen (vi låter honom vara anonym men ledtråd är en gul/blå surfski..) som paddlat i 35 år och aldrig haft så sen säsongstart! Vilken tur då att vi välkomnar en stor grupp nya medlemmar till vår klubb som nu kan se framemot göttig paddling i fina vädret och nöta våra paddelvatten.
(Det är juli månad så vad det än är för väder så får det vara sommar nu tycker jag.)
För tillgång till klubbhuset krävs en tag som lämnas ut av Vaktmästare Christoffer under hans arbetstid på vardagarna. Under juli månad (v 28-31) har Christoffer-vaktmästare semester. Det kommer finnas möjlighet att hämta ut tag på måndagar kl 17-18 under Juli månad och detta fixar Monica G. Glöm inte ta med hundring jämt för deposition.


Som ny medlem är det säkert mycket som snurrar och hålla reda på men tveka inte att fråga folk på klubben om råd.

Det som är viktigast att tänka på som ny medlem (och gammal med för den delen) är att ta hand om våra klubbkajaker, materiel och klubbhus. (Har du egen kajak så får du hantera den som du vill). Detta innefattar från att du kommer till klubben tills du lämnar klubben.

-vilka förråd finns klubbkajakerna i?
förråd 2: havskajaker, förråd 3 motionskajaker

-är det ok att låna en paddel i förråd 1? där går ju massa folk in och ut, det är nog klubbgrejer..
nej övriga förråd innehåller privata kajaker/materiel /ungdom-tävlingskajaker, i förråd 1 bor även drakarnas grejer.

- kan man provsitta kajaken på land för att få inställningarna rätt?, det är ju smidigt, det visade de på introkursen.
inga klubbkajaker får under några som helst omständigheter provsittas på land. På kajakställningarna undersöker du kajakens skick och kan grovinställa med ögonmåttet. På vattnet görs justeringar när du sitter i kajaken.

- man kan bara lägga kajaken direkt på marken/bryggan det spelar väl ingen roll var jag parkerar liksom?
ok, det beror på vad du har för kajak, har du en motionskajak med roder så kan det skadas om du inte placerar kajaken på rätt sätt dvs kajakställningen uppe på land eller på bryggan placerar du kajaken så rodret sticker utanför bryggkanten. Sedan kan man tänka att det finns andra på bryggan också så man samsas och ser upp när man bär/parkerar kajaken.

- den som inte kan bära en av klubbens havskajaker till bryggan själv är en mes?!
som en av klubbens medlemmar och som är sjukgymnast säger "hellre paddlar jag än har ryggskott". Ta hjälp av dina paddelvänner att bära.

- det är väl ok att släpa kajaken?
nej..

-den där skäddan är väl ändå jättetålig?
nej, snarare knepigt att laga. Tänk på att alltid fälla upp skäddan på havskajaken på grunt vatten och när du ska gå upp på bryggan så du inte riskerar skada den.

-det spelar ingen roll hur man lägger in kajaken i förråden?
kajaken ska torkas av med handduk (finns i förråden) ev packluckor ska tas av så skotten luftas, blir inte trevligt att packa ner något där annars. Kajaken ska stoppas in med fören först in i förrådet för att inte roder/skädda ska skadas.

- det spelar väl ingen roll vilken plats jag lägger tillbaka kajaken på?
havskajakerna i förråd 2 ska bo på sina nummer eftersom flera kajaker har anpassad plats. I förråd 3 stämmer inte numren längre så lägg tillbaka kajaken försiktigt på en bra plats. Och rätt förråd.

-det är väl någon annan som låser kajakförråden och släcker på klubben?
nej jag kan inte komma på någon så det vore jättefint om du tar för vana att göra det

 -i gymmet kan man splittra ut alla vikter man använt..skojar bara!
jag tänkte väl det

- i köket slänger man soporna huller om buller och någons pappa städar upp?
vi har sopsortering enligt påbud från Malmö stad vilket innebär att matavfall slänger man i den bruna papperspåsen under vasken. Nästan alla malmöbor har fått det vid det här laget så det är inget nytt. Du kan förvara mat i kylen men ät upp innan det springer iväg. Diska efter dig.

-de där drakbåtarna är väl bara en prydnad på klubben?
nej, träna med drakarna, kl 19 onsdagar och 10 lördagar. Kontaktuppgift på anslagstavlan. Träningsvärk utlovas.

Ta hand om dig och ta hand om dina paddelvänner och paddla på!

/Jenny L

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Kommer det finnas tillfällen under augusti också? e

Anonym sa...

Hej
Ursäkta sent svar. Nu gäller den gamla rutinen igen dvs dagtid hos vaktmästaren. Om du har problem får du höra av dig igen men kanske kan någon annan hämta åt dig?

Monika