söndag 5 oktober 2014

Solig städdag på klubben

På söndagen samlades flitiga medlemmar och städade kanotförråden. Material-Martin och kajakplatsansvarig Mats B tackar för fin uppslutning kring fejandet och flyttandet. Alla förråden inklusive drakarnas och besättningsförrådet är nu sopade och genomgångna vad gäller löst material. En större flyttkarusell av kajaker gick av stapeln för att utnyttja förråden bättre.

 Det kan hända att en medlem nu frågar sig:
- Hjälp var är min kajak!? Det vet kajakplatsansvarig som har uppdaterat alla kanotplatsscheman.
- Hjälp min nyckel passar inte till det förrådet som min kajak flyttat till!? Det är Jan Tuma som håller i det där med nycklar och taggar.
-Hjälp mitt kapell som hängde eller låg i förrådet omärkt är borta!? Allt sådant ligger i sopsäck innanför dörren till besättningsförrådet (tillsammans med kvarglömt från omklädningsrum). Det kommer ligga kvar fram till Jul.
-Hjälp hur får man tag i Mats eller Jan? Läs på hemsidan (malmokanot.se) under medlemsinformation så finns kontaktuppgifter och man kan uppdatera sig om vad som gäller.
-Hjälp den här klubbkajaken är trasig vad ska jag göra?! Sätt tejp på aktern (finns i förråd 2) och skriv felet ex "trasig skädda" så ser Leif å Poul och Ulf det när de tar en runda kajaklagning.

Städdagens resultat:
- Sopat och fint.

- Surfskina flyttade till förråd 6, de är nu så många så de nästan fyller ett förråd, de kan nu mysa tillsammans med sina långa roder och ha det fint i sitt nya förråd.

-Det hittades sammanlagt 16 styråror för drakbåt...

-Drakarna tjuvstartade städdagen i onsdags genom att flytta festivalbåtarna till inhägnaden efter förråd 9. Där är nu röjt och där ska festivalbåtarna bo när de inte används.

- Poul och Leif som är kajaklagare för klubbens havskajaker i förråd 2 fick flera kajaker iordning. Flera skäddor fixade och den röda Pointen med hål i fören är nu lagad och tillbaka i förrådet, Leif hälsar att det dock inte är lämpligt att köra rätt på en sten med den. Nordkapp med sits som lossnat är på gång, där måste ny sits beställas först. Var aktsam om skädda vid in och urlastning i förrådet så skäddaspaken inte fastnar i ribborna vid kajakplatserna!

-Ordning bland klubbkajakerna. Det finns handduk att torka av kajaken med i förråd 2, häng tillbaka den där efter användning så den inte försvinner. Kapell till havskajakerna passar inte till motionskajaker som har större sittbrunn så de kan väl få hänga i förråd 2 ( de svarta med gul kant och de röd/svarta).

- Det var flera medlemmar som fick paddlat också denna soliga somriga oktoberdag!

/Jenny LInga kommentarer: