torsdag 28 november 2013

Turprogram 2014


Januari Måkläppen, svår ENDAGSTUR
Paddling fram och tillbaka mellan Skanörs hamn och Måkläppen, mycket goda chanser att se säl. Turen är klassad som svår eftersom det är vinterpaddling och ställer krav på utrustning.
Datum bestäms av väderleken.
Turledare: Peter

27/4 Kullen, svår ENDAGSTUR
Utgår från Arild och går västerut förbi byggnadsverken Nimis och Arx och flera grottor. Efter lunch paddlar vi tillbaka samma väg, men nu har solens nya vinkel ändrat både färg och form på berget. God paddelvana krävs då strömmen vid spetsen kan ge kort, hög och krabb sjö.
Turledare: Karl-Johan och Monika

11/5 Rönne Å, lätt ENDAGSTUR
Ny tur på den vackra Rönne Å vid Ängelholm.
Turledare: Jenny Å och Erik

25/5 Lödde å, lätt ENDAGSTUR
En lätt tur för nybörjare och andra. Sjösättning vid Lödde Kanotklubbs brygga. Vid bra väder paddlar vi ut till havet och fikar på stranden. Vi paddlar sedan tillbaka till Kanotklubben. De som sedan har krafter kvar kan paddla uppför ån till vikingabyn medan andra kan sola, bada och äta glass.
Turledare:

29/5-1/6 Västra Blekinge/Nytäppet, medel ÖVERNATTNING I TÄLT
Långhelg i de västra delarna av Blekinges vackra skärgård. En tur som lämpar sig väl för nybörjare som för den erfarne paddlaren. (Turen är ordnad så att det finns möjlighet för de som vill att deltaga på Nytäppetträffens aktiviteter)
Turledare:

15/6 Hallands väderö, svår ENDAGSTUR
Hallands Väderö är hela västkusten samlad på ett ställe - bohusländsk urbergsskärgård, mellaneuropeisk ädellövskog, betad ängsmark, ljung- och enehedar och ett hemlighetsfullt urtida alekärr (ett av de få som finns kvar i Sverige). Fågellivet är minst sagt rikt och runt sydvästhörnet finns ett stort antal nyfikna knubbsälar. Vi utgår från Torekov och paddlar runt ön med pauser för bad, fika och lunch.
Turledare:

19-22/6 Midsommartur – Misterhults skärgård, medel ÖVERNATTNING I TÄLT
Numera tradition i turlistan - ett par dagar i skärgården på ostkusten med midsommarfirande på Lilla Brändö.
Turledare:

5/7 Näset, medel ENDAGSTUR
Årets tur längs Skånes kust tar oss runt Falsterbo näs. Det blir en strandnära paddling med tillfällen för härliga bad och surf. Vi paddlar på öppet hav vilket gör turen väderkänslig. Alternativt paddlar vi vid Kivik, Ängaholmerna eller Ales Stenar.
Turledare:

12-20/7 Veckotur, svår ÖVERNATTNING I TÄLT
Årets veckotur går till Kläggeröd
Turledare:

9/8 Köpenhamn, medel ENDAGSTUR
Vår paddling genom Köpenhamns hamn och kanaler tar oss till stadens välkända byggnader och turistmål men vi kommer också se närmare på fyrbåtarna, husbåtarna, militäranläggningarna och mycket annat.
Turledare:

Vallerö/Stocken, medel eller Åsnen. lätt ÖVERNATTNING I TÄLT
Nu är det dags att prova något nytt! Ni väljer vilken av dessa turer som blir av.

22-24/8 Åsnen. Ny övernattningstur på denna vackra sjö. Vi snirklar runt bland sjöns öar, badar, fikar och till slut hittar vi en fin lägerplats. Lämplig för båda nya och gamla medlemmar.

29-31/8 Stockenträffen. Träff för kajakintresserade med möjlighet att umgås, göra turer tillsammans, byta erfarenheter, lära sig något nytt och i största allmänhet ha trevligt. Vi kan också arrangera vår egen tur i området.

Turledare:

6-7/9 Immeln, lätt ÖVERNATTNING I TÄLT
Till veckoslutet 6-7 september har vi beställt strålande sol, vindstilla och en klarblå himmel för en perfekt sensommartur genom det alltid lika vackra sjösystemet Immeln-Raslången-Halen. Vi paddlar korta dagsetapper (12-15 km) med fikaraster på trevliga öar och holmar. Vi övernattar i tält. En mycket trevlig tur för både vana och ovana paddlare. Vi brukar vara många och ha mycket trevligt.
Turledare:

19-21/9 Camp Varberg, medel eller Åsnen, lätt eller Karlskronas skärgård, medel ÖVERNATTNING I TÄLT
Ni väljer vilken av dessa nya turer ni vill ska bli av.

a) Camp Varberg blir en helg vid Appelviken där vi tränar säkerhet, teknik och leker i vågorna. Det kräver att vi är några stycken som håller några övningar eller att vi hyr in en instruktör. Vi bor på campingplats/stugor – detta betalar klubben inte.

b) Åsnen. Ny övernattningstur på denna vackra sjö. Vi snirklar runt bland sjöns öar, badar, fikar och till slut hittar vi en fin lägerplats. Lämplig för båda nya och gamla medlemmar.

c) En tur till Karlskronas skärgård där vi ser närmare på de militära anläggningar men även tar oss utomskärs om vädret tillåter det. Skärgården ger möjligheter för fikapauser, natur- och kulturhistoriska upplevelser och givetvis massor av paddling. Övernattning i tält.
Turledare:

10-12/10 Hösttur – kust efter väder, svår ÖVERNATTNING I TÄLT
Vår sena hösttur går antingen till Västkusten eller till Blekinge, beroende på väder och vind.
Turledare:

Förutom här redan planerade turer kommer vi förhoppningsvis fylla på med medlemmarnas egna spontanturer som aviseras på bloggen ca 1 vecka innan så att så många som möjligt kan följa med. Surf, sjö, hav, roll, lek eller fikapaddling – You name it!

1 kommentar:

Viktoria sa...

Whoohoo, veckortur till Kläggeröd!