lördag 18 april 2009

Anteckningar långfärdsmöte 16/4

Minnesanteckningar från långfärdsmötet 16 april 2009

Turgruppen
Fler turledare sökes. Anmäl intresse hos Leif eller Marja. En checklista som ska underlätta jobbet för nya (och gamla) turledare kommer ut på bloggen inom kort. Den kommer även att finnas i turledarpärmen. Årets första tur: den 26 april till Kullen.

Materialgruppen
En kajak (storlek XL, lämplig för långbenta paddlare) och en canadensare har köpts in. Alla kajaker är i gott skick inför säsongen. Bryggan och släpet behöver kläs, och paddlarna kommer att vara lagade när säsongen börjar. Välkomna till städdagen den 19 april!

Introgrupp
9 av 15 introkurser är redan fullbokade. 10 nya instruktörer utbildas under våren, nästa kurstillfälle är den 25 april. Jörgen håller i kursen som tar två timmar och syftar till att ge nya instruktörer bättre självförtroende och pedagogik. Fler instruktörer sökes både till introkurser och tisdagspaddlingar. Man kan hjälpa till även om man inte vill instruera i paddling - ofta räcker det att "paddla med". All hjälp är välkommen. Välkomna att anmäla er på anslagstavlan! En "snabbguide för instruktörer" kommer att läggas ut på bloggen.

Säkerhetsövningar
Vårens sista säkerhetsövning i ljummet vatten (Burlövsbadet) den 18 april.
Säkerhetsövning i iskallt vatten (havet) torsdagen den 23 april, vi träffas på bryggan 18.30. Ta med ombyte och varm dricka. Efter övningen bastar vi. :-)

NIL-certifiering
Klubben sponsrar certifiering till hjälpinstruktör ("Nordisk instruktörslicens", www.instruktorslicens.se) i september för två kandidater. Certifieringen sker i Stockholm. Ulf tar emot intresseanmälningar. Hjärt- och lungräddningskunskaper krävs. Förslag om hjärt- och lungräddningskurs på klubben? Eventuellt går det att söka bidrag för NIL-certifieringen.

Ullmax
Ullmax-gruppen är inte på klubben under sommarsäsongen, men det går att beställa kläder året om. Numren till Ullmax-försäljarna hittar ni på klubbens whiteboard.


Fest!
Den 18 april är det fest! Kom gärna lite tidigare och hjälp till med förberedelserna om du kan. Välkomna!

Fika och diskussion om friluftsliv
Den 28 april vill tre studenter från Lunds universitets turismutbildning prata med oss om friluftsliv. De bjuder på fika och samtalet tar cirka en timme. Välkomna 20.00!

Övrigt
Uthyrning av klubbhuset max 2 helger per månad under högsäsong, tydligare information om de tider som gäller önskas.

Nästa veckotursmöte: 18 maj, 19.00 (Åland är en stark kandidat)

Nästa månadsmöte: 13 maj 18.30

Janina

Inga kommentarer: