söndag 18 juni 2017

1/7 Saltholmen via Köpenhamn, (medel/svår) ENDAGSTUR


Beskrivning: Dagstur från Amager Strand till Saltholm. Vi börjar i Amager och paddlar till fyen. Där väntar vi på fri passage över farleden Drogden. Vi paddlar runt Saltholms norra sida med landstigning i hamnen. Hur långt det blir beror på ork, tid och väder, men turen blir minst 20 km, troligen längre.


Svårighetsgrad: Turen klassas som mede/svår beroende på väder.l. Vi måste korsa en mycket hektisk farled. Du har gått säkerhetskurs och klarar assisterad räddning på djupt vatten. Nya medlemmar är mycket välkomna!

Avfärd: Samling på klubben kl. 08:00 för att surra kajaker.
Hemkomst: ca. kl. 18:00-20:00.
OBS: Ta med egna spännband till att surra fast Kajaken med (min. 2,5 meter långa, finns på Claes Ohlsson att köpa (artikel nr: 35-1283, länk:http://www.clasohlson.com/se/Spännband/Pr351281000)

Att ta med: Glöm inte dricksvatten. Det förväntas att vi inte kan köpa mat eller vatten på turen.Packa ner ett extra ombyte och en regnjacka. Vid soligt väder glöm inte solglasögon, keps/solhatt och solskyddskräm.
Kom ihåg räddningsutrustning. Telefon. Kom ihåg att stänga av automatisk roaming. Om din telefon får tag på en Luksus kryss satellittelefon bliver telefonräkning mycket stor.

OBS: Boka klubbkajak genom att skriva upp motsvarande nummer i tabellen nedan.  Havskajakerna i förråd 2 och de mer stabila kajakerna i förråd 3 rekommenderas

Sista anmälningsdag är torsdag 29//6, anmälan efter detta görs direkt till turledare


https://docs.google.com/document/d/1k4cfteTxF4EGE9I1NHnzaG2d4aXVFh6yifrCni6Jk2g/edit?usp=sharing

Inga kommentarer: