måndag 15 maj 2017

25-28/5 Västra Blekinge/Nytäppet, medelsvår tur ÖVERNATTNING I TÄLTBeskrivning: Långhelg i de västra delarna av Blekinges vackra skärgård. Här finns det nämligen möjlighet att paddla inomskärs bland vindskyddande skärgårdsöar, såväl som det finns möjlighet att ge sig ut på öppet hav. Nytäppetträffen äger rum samtidigt som turen. Läs mer om träffen på http://www.kajaksyd.com/


Svårighetsgrad: Turen klassas som medelsvår d v s du har gått säkerhetskurs och klarar assisterad räddning på djupt vatten. Nya medlemmar är mycket välkomna.


Avfärd: Samling på klubben torsdag kl 12:00 för att surra kajaker och komma iväg ca 13.00
Hemkomst: Vi samla på söndag efter lunch och lastar släpet
Ev behöver vi någon som kan hämta ut och köra en hyrbil.


OBS: Ta med egna spännband till att surra fast Kajaken med (min. 2,5 meter långa, finns på Claes Ohlsson att köpa (artikel nr: 35-1283, länk:http://www.clasohlson.com/se/Spännband/Pr351281000)


Att ta med: Tält, mat och campingutrustning för tre övernattningar. Vatten, toalett och dusch finns på ön.  Toalettpapper kan ta slut, så ta gärna med eget. Packa ner ett extra ombyte och en regnjacka. Vid soligt väder glöm inte solglasögon, keps/solhatt och solskyddskräm.


Ta gärna med en kompass och för er som inte har egna kartor över området finns det att ladda ner antingen på Eniro eller lantmäteriet.. Skärgården är nämligen ett ypperligt ställe för att träna lite navigation.


OBS: Boka klubbkajak genom att skriva upp motsvarande nummer i tabellen nedan.  Havskajakerna i förråd 2 rekommenderas.


Sista anmälningsdag:  måndag 22/5. Efter detta datum, görs anmälan direkt till turledare.

Vid frågor kontakta Monica Grönberg  monica.m.gronberg@malmo.se

Inga kommentarer: