onsdag 7 september 2016

18/9 Hallands Väderö, (svår tur) ENDAGSTUR

Beskrivning: Endagarstur med stor chans till sälsafari! Hallands Väderö är hela västkusten samlad på ett ställe - bohusländsk urbergsskärgård, mellaneuropeisk ädellövskog, betad ängsmark, ljung- och enehedar och ett hemlighetsfullt urtida alekärr (ett av de få som finns kvar i Sverige). Fågellivet är minst sagt rikt och runt sydvästhörnet finns ett stort antal nyfikna knubbsälar. Vi utgår från Torekov och paddlar runt ön med pauser för bad, fika och lunch.


Turledare: Roland, en till sökes.

Svårighetsgrad: Turen klassas som svår. God paddelvana krävs eftersom det kan bli strömt och krabbsjö. Är du i tvivel om du kan följa med kan du kontakta turledningen.

Avfärd: Lördag: Samling på klubben kl. 08:00 för att surra kajaker.
Hemkomst: Mellan 18-20.

OBS: Ta med egna spännband till att surra fast Kajaken med (min. 2,5 meter långa, finns på Claes Ohlsson att köpa (artikel nr: 35-1283, länk:http://www.clasohlson.com/se/Spännband/Pr351281000)

Tips: Ta med fika och lunch. Glöm inte dricksvatten. Packa ner ett extra ombyte och en regnjacka. Vid soligt väder glöm inte solglasögon, keps/solhatt och solskyddskräm

OBS: Boka klubbkajak genom att skriva upp motsvarande nummer i tabellen nedan.  Havskajakerna i förråd 2 och de mer stabila kajakerna i förråd 3 rekommenderas

Sista anmälningsdag är torsdag den 15/9, anmälan efter detta görs direkt till turledare.

Anmälan: https://docs.google.com/document/d/1IcElq73erDYAdCJzSiA80KETUBeB3NmcGRZ6PC7S4yE/edit

Inga kommentarer: