onsdag 11 maj 2016

21-22/5 Mön, medelsvår ÖVERNATTNING I TÄLT

Beskrivning: En av de största naturupplevelser i Danmark är Møns Klint med dramatiska vita kritaklintar, där skogen växer hela vägen ut till stupen. Klinten är upp till 143 meter hög och vi kommer såklart att uppleva utsikten från kanten. 

UPPDATERING: Turen blir en endagstur till Möns klint, samling 8.00 på klubben på lördagen.


Turledare: Peer Fribo Jensen, tel: +45 88335768, epost: pefr@pcsys.dk.
En turledare behövs till.
Lördag
Vi börjar i Rødvig hamn och paddlar mot Stevns Klint. Turnén avslutas i Rødvig Hamn på lördag eftermiddag. Turen är cirka 25 km.
Om vi har tid och lust, och vädret är flygväder. Bjuder jag på en tur i segelflyg :-)
Vi kör till Mønbroen camping.


Söndag
Vi kör till Klintholm hamn. Paddlar ca 10 till Møns Klinten. Här finner vi en plats och stannar för lunch.Kom ihåg att ta med en lunchpaket!


Måltidsplan:
Ta mat med till lördag middag. På lördag kväll äter vi på restaurang! Pizza eller liknande. Vi kan handla till söndag under lördag eftermiddag.
Svårighetsgrad: Turen är klassad som medelsvår eftersom vi kommer paddla oskyddad från Östersjön och det är även strömt här. Så bra paddelvana är en förutsättning för att ta med på turen. Visar väderprognosen att det kommer blåsa mer än 10 m/s under helgen åker vi till Roskilde Fjord för en spontantur.


Är du osäker på om du kan följa med, kontakta turledare.
Avfärd: Samling på klubben kl. 08:00 för att surra kajaker.
Hemkomst: ca. kl. 18:00-20:00
OBS: Ta med egna spännband till att surra fast Kajaken med (min. 2,5 meter långa, finns på Claes Ohlsson att köpa (artikel nr: 35-1283, länk:http://www.clasohlson.com/se/Spännband/Pr351281000)
Praktiska upplysningar
Övernattning sker vid Mønbroen Camping  http://www.moenbroen.dk på Møn.
Tips: Glöm inte dricksvatten. Packa ner ett extra ombyte och en regnjacka. Vid soligt väder glöm inte solglasögon, keps/solhatt och solskyddskräm.
Kom ihåg räddningsutrustning. Telefon. Kom ihåg att stänga av automatisk roaming. Om din telefon får tag på en Luksus kryss satellittelefon bliver telefonräkning mycket stor.
Vi naturligtvis tar hand om varandra
Segla inte längre bort än nästa brytpunkt.

1 kommentar:

Janina sa...

Turen är nerkortad till en endagstur (på lördagen) pga väderförhållandena.