onsdag 13 april 2016

Dagstur till Kullen - 23 april (svår tur)

Turledare: Sökes

Beskrivning: Vi sjösätter kajakerna i Arild eller Mölle, beroende på väderleken. Vi paddlar i riktning mot fyren på Kullaberg som är Sveriges högst belägna. Bland sevärdheterna på kullen finns blad annat Nimis och Arx som är konstnären Lars Wilks otroliga byggnadsverk i drivved och sten, grottor, stenstoder i vattnet och en naturlig tunnel att surfa genom vid lämpligt väder.


Svårighetsgrad: Turen klassas som svår. God paddelvana krävs eftersom strömmen vid spetsen ibland ger kort, hög och krabb sjö. För er som inte har torrdräkt är ombyte ett måste. Havstemperaturen är sval så här års. Ta gärna med en fleece eller liknande till att ha på under lunchpausen. Är du i tvivel om du kan följa med kan du kontakta turledningen.

Avfärd: Samling på klubben kl. 08:00 för att surra kajaker. Hemkomst ca. kl. 18:00.

OBS: Ta med egna spännband till att surra fast Kajaken med (min. 2,5 meter långa, finns på Claes Ohlsson att köpa (artikel nr: 35-1283, länk:http://www.clasohlson.com/se/Spännband/Pr351281000)

Tips: Ta med fika och lunch. Glöm inte dricksvatten. Packa ner ett extra ombyte och en regnjacka. Vid soligt väder glöm inte solglasögon, keps/solhatt och solskyddskräm.

Anmälningslista kommer upp under dagen på anslagstavlan.

Inga kommentarer: