fredag 7 augusti 2015

Immeln 22-23 augusti (lätt tur)

En perfekt sensommartur genom det alltid lika vackra sjösystemet Immeln-Raslången-Halen. Den sägenomspunna sjön Immeln präglas av trolsk vildmark med steniga stränder och ett stort antal vikar. De hundratalet öarna ger en känsla av skärgård.

Vi paddlar korta dagsetapper (12-15 km) med fikaraster på trevliga öar och holmar. Vi övernattar i tält. En mycket trevlig tur för både vana och ovana paddlare. Vi brukar vara många och ha mycket trevligt.
Avfärd och hemkomst: Samling på klubben kl. 08:00 för att surra kajaker. Vi räknar med att vara tillbaka på klubben cirka kl. 19.
Svårighetsgrad: Turen klassas som lätt - dvs. att du skall kunna paddla 10 km. svarande till två varv i kanalen. Nybörjare är mycket välkomna. Ta med tält, sovsäck samt mat, kläder och utrustning för två dagars vistelse i naturen.

Lista finns på klubben senast lördag. Turledare Monika B och gärna någon till tack!

Har du inte alla grejer för en övernattning? Använd detta forum - finns alltid någon som kan låna ut ett tält eller stormkök. Om det är din första övernattning - låna, se och lär! Jag själv har ett sommartält att låna ut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Jag undrar om turen går enbart på Immeln, eller alla tre sjöar som nämns (Immeln, Raslången och Halen)?

Monika o Rolf Bengtsson sa...

Bestämmer turledaren men det ser ut som det blir Immeln bara. Jag är inte turledare pga skada men ersättare kommer att finnas.