lördag 30 augusti 2014

Efter Maraton-SM

Onsdagen den 3 september kl 19 samlas alla funktionärer från Maraton-SM på klubben för lite debriefing och eftersnack.

/ Martin

Se hela posten..

Åsnen 6-7 september (lätt tur)

Beskrivning: Ny klubbtur till vilda och vackra Åsnen. Som sanna pionjärer snirklar vi runt och utforskar Smålands näst största sjö. Vi paddlar dagsetapper på ca. 20-25 km med fikaraster på trevliga öar och holmar. Vi tältar på lägerplatsen på Näsudden. Och vem vet, kanske det även blir en liten födelsesdagsfest på kvällen?



Se hela posten..

måndag 25 augusti 2014

Säkerhetsövning 3 september


På onsdag 3/9 kl 18.00 är det dags för säkerhetsövning i havet.



Se hela posten..

söndag 24 augusti 2014

Samling funktionärer Maraton-SM

Onsdagen den 27/8 kl 19 önskar jag samla alla SM-funktionärer på klubben för att informera om tävlingshelgen. Samtidigt kommer också funktionärströjorna att delas ut.

/ Alex

Se hela posten..

fredag 22 augusti 2014

Minnesanteckningar långfärdsmöte 19 augusti



Sektionsledaren hälsade den ca 15-taliga skaran paddlare välkommen. Viktoria hade kokat kaffe och Christer fixat fikabröd.


Se hela posten..

torsdag 21 augusti 2014

Helgtur till Varberg 19-21 september - surf och säkerhetsinriktning - svår tur

Under den här helgen är tanken att vi skall få möjlighet att surfa vågor och träna säkerhet i lite mer stökiga förhållanden. För att följa med bör du vara en van paddlare då vi förväntar oss vind och vågor (vilket det brukar vara vid den här tiden på året). Både surfskipaddlare, havskajakspaddlare och surfkajakspaddlare är välkomna. Vi kommer hålla till i Apelviken i Varberg.




Se hela posten..

måndag 18 augusti 2014

Roll- och teknikkurs med Helen Wilson och Mark Tozer 23/8

Kanotförening Öresund har anlitat Helen Wilson och Mark Tozer och välkomnar även anmälningar från oss på MKK. Lördagen den 23 augusti kommer Helen Wilson och Mark Tozer att hålla kurser på Ribersborgstranden. Helen kör 2 rollpass och Mark kör teknik.



Se hela posten..

tisdag 12 augusti 2014

Turberättelse Köpenhamn


Lördagen den 9:de augusti samlades en skara förväntansfulla paddlare kl 08.00 på klubben för en guidad tur i Köpenhamns hamn/kanaler. En salig blandning av unga och lite äldre, erfarna och mindre erfarna.


Se hela posten..

måndag 11 augusti 2014

Säkerhetsövning 18/8

På måndag 18/8 kl 18.30 är det dags för säkerhetsövning i havet.

Vi går igenom lite om paddling på havet i allmänhet och runt om Malmö i synnerhet. Du får lära dig olika stödtag, säker evakuering vid kapsejsning och kamraträddning.


Se hela posten..

torsdag 7 augusti 2014

Dansk turledare i Köpenhamn

Under lördagens klubbtur till Köpenhamn kommer vi ha en lokal turledare. Bitten Have hetter hon och är en mycket rutinerad havspaddlare som känner Köpenhamns hamn väl. Med sig tar hon några vänner och även de hjälper oss säkert runt till de intressanta platserna i hamnen. 



Se hela posten..

Välkommen på Långfärdsmöte tisdag 19 augusti kl.19

Det är dags att mötas igen efter intensivt sommarpaddlande. Vi säger varmt välkommen till alla våra nya medlemmar efter denna säsongs introkurser.

Detta möte är för alla gamla och nya medlemmar, ett tillfälle att möta nya paddelvänner.


Se hela posten..

tisdag 5 augusti 2014

Torsdagspaddlingarna är igång

Torsdagspaddlingarna är igång. Den första paddlingen i torsdags samlade 12 paddlare med alltifrån många mil på havet i bagaget till ett par stycken som var på premiärtur utanför kanalen. Turen i det fina sommarvädret gick till Lagunens småbåtshamn där Karl-Johan förevisade lämpligt ställe för de som ville sträcka på benen på landbacken. Lämpliga glasskiosker och distanser dit diskuterades även. På tillbakavägen så passade Christer med flera på att doppa sig i det varma vattnet genom att göra några balansövningar med kajaken utanför Scaniabadet. Ett ypperligt tillfälle att öva kamraträddning och bli vän med balansen. 


Se hela posten..

Helgtur till Immeln – 23-24 augusti (lätt tur)

Beskrivning: En perfekt sommartur genom det alltid lika vackra sjösystemet Immeln-Raslången-Halen. Den sägenomspunna sjön Immeln präglas av trolsk vildmark med steniga stränder och ett stort antal vikar. De hundratalet öarna ger en känsla av skärgård. Vi paddlar korta dagsetapper (12-15 km) med fikaraster på trevliga öar och holmar. Vi övernattar i tält. En mycket trevlig tur för både vana och ovana paddlare. Vi brukar vara många och ha mycket trevligt.



Se hela posten..