tisdag 29 april 2014

Turberättelse från helgens Kullabergstur


Du triggas av en kajaktur i helt magiskt natur, med fantastiskt mycket sol och en lätt bris? Då har du missat din chans, väl? Dagsturen till Kullaberg 2014 - sommaren kan inte ju bli bättre än så här! Många solsugna kanotister insåg det direkt och så var vi 17 lyckliga som kunde dela på denna upplevelsen. 



Se hela posten..

Introkurserna är igång!

Lördagen den 26 april gick årets första introkurs av stapeln. I princip är alla kurser fullbokade. Det är bara på de fyra sista tillfällena som det fortfarande finns lediga platser.

Jag hoppas att folk även i år är villiga att ställa upp som instruktörer. Det ser onekligen ut så. Det är faktiskt en hel del som redan har skrivit upp sig på instruktörslistan. Kul att se att så många nya namn är med på listan.

Det är roligt att hålla introkurs. Man får berätta och visa för intresserade människor om något som man själv tycker är jättekul! Genom att lära ut till andra lär man sig också mycket själv.

Missa därför inte chansen att skriva upp dig som instruktör.

Peter

Se hela posten..

tisdag 22 april 2014

Hjälp! 24 timmars paddling på MKK 17-18 maj!

Snart dax för årets happening på MKK. Klubben invaderas av roliga, tokiga och duktiga män och kvinnor från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen som ska paddla i 24 timmar i kanalen. Start lördag 0900.

Vi behöver nu lite folk som kan hjälpa till i köket under dessa 24 timmar så att paddlarna slipper att tänka på mat och dryck.

Om vädret tillåter sätter vi igång en grill på kvällen så att vi andra som inte paddlar detta dygn kan ha det lite trevligt och heja på alla tävlande.

Hör av dig till mig om du är intresserad av att hjälpa till några timmar i köket på lördagen, lördag natt eller söndag morgon. Kanske ansvarig för grillen på kvällen? Fotografera och blogga om tävlingen? Ansvara för att räkna ihop slutställningen söndag morgon? Här finns något för alla :)

Hälsar Monika Bengtsson 


Se hela posten..

lördag 12 april 2014

Klubbtur till Kullen 27/4

Vi sjösätter kajakerna i Arild eller Mölle, beroende på väderleken. Vi paddlar i riktning mot fyren på Kullaberg som är Sveriges högst belägna. Bland sevärdheterna på kullen finns blad annat Nimis och Arx som är konstnären Lars Wilks otroliga byggnadsverk i drivved och sten, grottor, stenstoder i vattnet och en naturlig tunnel att surfa genom vid lämpligt väder.


Se hela posten..

torsdag 10 april 2014

Minnesanteckningar från Långfärdsmöte 140402

Säsongstartsmöte för sektionen som motionerar och långfärdar. Den nya sektionsledaren Jenny L hälsade alla välkomna. Alexandra bjöd på kaffebröd.

Se hela posten..

tisdag 8 april 2014

Välkommen som instruktör 2014

De som går våra introduktionskurser brukar vara glada, intresserade och
positiva, vilket gör det roligt att instruera. Du lär dig mycket själv på att instruera andra.


Se hela posten..

fredag 4 april 2014

Inför lördagens fest

Festen börjar närma sig.

Eftersom det är en klubbfest kommer ju alla festdeltagare vara delaktiga i arrangemanget. Flera har anmält sig och hjälper till att ställa i ordning innan festen. Andra är behjälpliga med att städa undan under och efter festen.


Se hela posten..