torsdag 29 augusti 2013

Ny Gordon Brown DVD

I slutet av oktober kommer Gordon Browns nya DVD "Navigation, Rolling & Handling Emergencies".



Se hela posten..

måndag 26 augusti 2013

Bilder från motionspaddlingen

Det var riktigt många som vill prova motionskajaker; stabila motionskajaker ranka motionskajaker eller varför inte en ännu rankare tävlingskajak.

Här är bilderna från måndagens övning:

Jenny berättar om motions- och tävlingskajaker...



Se hela posten..

torsdag 22 augusti 2013

MARATON-SM TILL MALMÖ 2014!

Bli en del av Sveriges bästa Maraton-SM och kom till klubben kl 18.30 torsdag 5 september för ett planeringsmöte för evenemanget. Vi samlar in intresseanmälningar för dels att deltaga i arbetet från nu fram tills det är slutfört, dels för att deltaga under evenemanget. Vi kommer också att "brainstorma" för att få in idéer och förslag på hur vi gör detta till ett riktigt, riktigt bra evenemang.


Se hela posten..

tisdag 20 augusti 2013

Motionspaddling i kanalen


Är du nyfiken på motionskajakerna på klubben men inte vet vilken ände du ska börja eller har paddlat alla kajaker i förråd 3 och vill vidare och framförallt har du koll på kapsejsning?



Se hela posten..

lördag 17 augusti 2013

Testa havskajaker och surfskis på Ribban - 19 aug

Aterra-Leif kommer ner till Malmö med ett släp med härliga surfskis och havskajaker så att du får möjlighet att provpaddla olika havskajker (Arrow, RTM och Tiderace) och surfskis (Carbonology, Allwave och Knysna Genius). Efter att vi paddlat oss trötta och hungriga bjuder MKK på grillad korv med bröd.


Se hela posten..

fredag 16 augusti 2013

Tjäröfestivalen

Detta är inte en klubbtur men du som inte har egen kajak kan låna en av klubbens havskajaker. Som något nytt för i år betalar MKK ut körersättning. I första hand måste du dock själv fixa transporten till Tjärö.

Nedan följer en kort beskrivning av vad Tjäröfestivalen är:


Se hela posten..

torsdag 15 augusti 2013

Immeln/Raslången – 7.-8. september övernattningstur (lätt tur)

En perfekt sensommartur genom det alltid lika vackra sjösystemet Immeln-Raslången-Halen. Den sägenomspunna sjön Immeln präglas av trolsk vildmark med steniga stränder och ett stort antal vikar. De hundratalet öarna ger en känsla av skärgård.


Se hela posten..

tisdag 13 augusti 2013

Turberättelse från Roskilde fjord 10-11 augusti



Surrning av kajaker på klubben tidigt lördag morgon
På lördagmorgonen mötte sexton (efter ett antal återbud) ivriga kajakister upp vid klubbhuset för lastning på vagn (15) och på biltak (1). Resan till Veddelev tog ca 1 timme och där mötte Leif och Marja-Liisa (som tjuvstartat i Roskilde redan under fredagen) upp.


Se hela posten..

måndag 12 augusti 2013

Säkerhetsövning i havet 19/8

Nästa säkerhetsövning på havet måndag 18 augusti kl 18.00.


Se hela posten..

fredag 9 augusti 2013

Minnesanteckningar från långfärdsmötet den 5 augusti

Peter inledde mötet med att presentera sig och de ansvariga för arbetsgrupperna. Syftet med mötet var att nå ut till nya medlemmar och informera om vad som händer på klubben.



Se hela posten..

MKK på Malmöfestivalen

För 8 år sedan arrangerade vi den senaste drakbåtsfestivalen och nu är det återigen dags för MKK att vara en del av Malmöfestivalen, om än i lite mindre skala. Den 22:e och 23:e augusti ska vi vara med och erbjuda prova-på-verksamhet.

För de som är intresserade att hjälpa till finns anmälningslistan på whiteboarden i entrén.

/Alex

Se hela posten..

tisdag 6 augusti 2013

Resultat - Orust runt

Årets trupp från MKK bestående av Ola Ström, Karl-Johan Wilhelmsson, Viktoria Villén och Pär-Anders Aronsson gjorde utomordentligt bra ifrån sig och fick alla fina placeringar på resultatlistan.



Se hela posten..

måndag 5 augusti 2013

Prova på surfski

Måndagen den 12 augusti håller jag en "Prova-på-Surfski-Kväll" på klubben kl 17:30. Lite snack, sen paddlar vi ut i sundet och testar att välta och klättra i. Om det går lite vågor så provar vi att fånga surfar. Leif från Aterra kommer ner med några surfskis. För att kunna planera så vill jag att intresserade skickar ett mail till mig: olastrom@yahoo.com.

Alla är välkomna!

/Ola


PS. Boka även in måndagen den 19 aug för testpaddling av olika surfskis och havskajaker på Ribban med Attera-Leif 

Se hela posten..

söndag 4 augusti 2013

Välkommen på långfärdsmöte!

Alla är hjärtligt välkomna på långfärdsmöte onsdagen den 7 augusti kl. 19. Speciellt välkomna är våra nya medlemmar som tillkommit under året. Vi håller till i klubbhusets samlingssal.

Vi skall bland annat prata om:


Se hela posten..

Klubbtur till Roskilde Fjord, Danmark – 10-11 augusti (medel)

Ny övernattningstur i vackert natur-/kulturlandskap på Roskilde Fjord. Vi sjösätter vid Veddelev och paddlar till Herslev där vi övernattar. Nästa dag paddlar vi förbi Boserup Skog och in till Roskilde där vi gör stopp för att se på vikingaskeppen i hamnen. Turen bjuder på även på bra möjligheter för att bada, fika, äta glass (där finns en glass för 250 DKK i Roskilde Hamn), promenader och lek.

OBS! Datumet för turen är ändrat i förhållande till det ursprungliga turprogrammet!



Se hela posten..

torsdag 1 augusti 2013

VM-guld i Surfski för vår Ola och Emma i S2 mix!

Foto: Peter Svensson http://globalsurfski.com

Våran Malmö-Ola (Ström) tog VM-guld i surfski för några veckor sedan i Portugal tillsammans med Emma Nilsson från Mölndal i klassen S2 Mix, 35-39 år. Stort grattis ni är grymma Ola & Emma!

Ni kan läsa mer om surfski-VM på Emmas VM-blogg och på Peters svenska surfski-sida.


/Viktoria


Se hela posten..